Monday, July 5, 2010

Cendawan celup tepung



Takut suami bosan makan sup cendawan dan cendawan goreng biasa, Muthiah cuba buat cendawan celup tepung. Hmmm..boleh tahan tetapi Muthiah rasa lebih sesuai guna cendawan tiram.

Bahan-bahan

1 paket cendawan
1 biji telur
Sedikit tepung jagung
Sedikit tepung gandum
Garam secukup rasa
(Kalau hendak pedas, letaklah lada hitam)

Cara membuatnya

1- Pecahkan telur dan pukul dalam mangkuk. Selepas itu, letakkan sedikit garam.

2- Gaul tepung jagung dengan tepung gandum. Kemudian, masukkan ke dalam telur.

3- Selepas itu, cendawan yang siap dibasuh dan ditos dimasukkan ke dalam bahan di atas (yang siap dicampur). Tunggu seketika dan goreng dengan minyak panas.

Muthiah : Suka makan cendawan, pucuk paku dan kangkung.

No comments:

Post a Comment